مرکز آموزش

هاست ابری چیست؟ چه مزایایی دارد؟

یکی از نتایج جالب پیشرفت تکنولوژی این است که سایت شما می‌تواند در میان ابرها میزبانی شود! تعجب کردید؟

الان چند سالی هست که بحث Cloud یا همان ابرها، در دنیای تکنولوژی داغ شده است و همۀ پیش‌بینی‌ها می‌گویند که آیندۀ ما، به ابرها، محاسبات ابری، ذخیره سازی ابری و … گره خورده است!

ما در این مقاله می‌خواهیم راجع‌به کلود هاستینگ یا همان میزبانی ابری با شما صحبت کنیم؛ اما اگر می‌خواهید درک بهتری از مفاهیمی که مطرح می‌کنیم داشته باشید، پیشنهاد می‌کنم که ۲ مقاله زیر را که قبلا نوشته بودیم، مروری بکنید:

 

رایانش ابری چیست؟

آشنایی با انواع فضاهای ذخیره‌سازی ابری

خب، حالا اگر موافق باشید برویم سر اصل مطلب و ببینیم که هاست ابری چیست، چگونه کار می‌کند و به درد چه کسانی می‌خورد.

 

 

هاست ابری (Cloud Hosting) چیست؟

به زبان ساده، هاست ابری نوعی سرویس میزبانی است که از چندین سرور مختلف برای توزیع مناسب بار و به حداکثر رساندن آپ‌تایم استفاده می‌کند. در این حالت وب‌سایتی که دارید می‌تواند به‌جای یک سرور اختصاصی، از چندین سرور استفاده کند که به هم متصل شده‌اند. 

در هاست ابری اگر یک سرور از کار بیفتد، سرورهای دیگر جایگزین آن می‌شوند تا وب‌سایت همیشه آنلاین بماند و اطلاعات آن در دسترس مخاطبان باشند.

 

برای درک بیشتر این سرویس میزبانی، کافی است ابر را به‌عنوان شبکه‌ای از رایانه‌های مختلف که به‌هم‌پیوسته‌اند تجسم کنید. اگر رایانه‌های دیگری به این بستر متصل شوند، منبع ابر افزایش پیدا می‌کند و بهتر می‌تواند میزبانی وب‌سایت‌های مختلف را انجام دهد. در صورتی که رایانه‌ای از کار بیفتد، گزینه‌های دیگر بار آن را به دوش می‌کشند تا سایت بالا بماند و آفلاین نشود.

با استفاده از خدمات میزبانی ابری، بخشی به شما اختصاص پیدا می‌کند که به‌عنوان Cluster Cloud (خوشه‌ای از سرورها) شناخته می‌شود. این موضوع درست برخلاف میزبان وب سنتی است که شما فضای مشخصی را از یک سرور دریافت می‌کردید.

این تصویر، به درک بهتر مطلب کمک می‌کند ????

 

معماری‌ هاست ابری چگونه است؟

معماری سرویس میزبانی ابری با سرویس‌های میزبانی وب رایج، متفاوت است. در هاست اشتراکی، یک سرور چندین وب‌سایت را در خود جای داده است. اگر آن سرور خراب شود و از کار بیفتد، کلیه وب‌سایت‌هایی که توسط سرور میزبانی می‌شوند، دچار مشکل خواهند شد.

 

اما رویکرد توزیع‌شده میزبانی ابری این مشکل را حل می‌کند. از آنجایی که یک خوشه از سرورها میزبانی

وب‌سایت را بر عهده دارند، در صورت بروز مشکل در یکی از سرورها، مشکلی برای وب‌سایت به وجود نمی‌آید و همچنان فعال خواهد بود.معماری هاست ابری

وب‌سایت‌های بزرگی مانند موتورهای جستجو و شبکه‌های اجتماعی از سرویس‌های میزبانی خوشه‌ای یا توزیع‌شده استفاده می‌کنند؛ زیرا هیچ سروری نمی‌تواند بار حجم بالای تبادل اطلاعاتی که روی این بسترها وجود دارد را به‌تنهایی میزبانی کند. پروژه‌های مشابه این موارد هم باید روی ‌هاست ابری میزبانی شوند.

برای این کار می‌توانند سرویس میزبانی ابری خودشان را ایجاد کنند یا از سرویس‌های یک ارائه‌دهنده خدمات میزبانی ابری استفاده کنند.

 

حتما بخوانید: افزونه RankMath ، قاتل Yoast را میشناسید؟!

چه نوع وب‌سایت‌هایی از میزبانی ابری استفاده می‌کنند؟

همان‌طور که تعداد وب‌سایت‌هایی که از سرویس‌های میزبانی اختصاصی و اشتراکی استفاده می‌کنند زیاد است، وب‌سایت‌های مختلف با ویژگی‌های متنوعی هم به سراغ ‌هاست ابری برای میزبانی می‌روند. در این میان، وب‌سایت‌هایی وجود دارند که تهیه این سرویس میزبانی برایشان ضروری است و بهتر است به سراغ سرورهای سنتی نروند!

 

اگر یک وب‌سایت ماموریتی حیاتی دارد و شرکت نمی‌تواند بدون آن فعالیت کند، استفاده سرویس میزبانی ابری ایده خوبی است. همچنین بسیاری از وب‌سایت‌های فروشگاهی، سایت‌های پربازدید و وب‌سایت‌های شرکتی روی این بستر میزبانی می‌شوند.

با توجه به اینکه میزبانی ابری مقیاس‌پذیر است، این سرویس‌های میزبانی برای سازمان‌های خبری که انتظار افزایش ترافیک یا تعداد زیادی کلیک روی پست‌های خودشان را دارند هم گزینه مناسبی به نظر می‌رسد.

☁ درنهایت، این سرویس برای اغلب وب‌سایت‌هایی که فعالیت مستمر و جدی دارند، گزینه ایده‌آلی است. چون بستر ابری از سرورهای خوشه‌ای استفاده می‌کند. با وجود این سرورها، خیالتان راحت است که وب‌سایتی که دارید در بیشتر مواقع آنلاین است و با افزایش ترافیک ورودی یا خرابی سرور از کار نمی‌افتد.

 

ارتباط IaaS، PaaS و SaaS با میزبانی ابری چگونه است؟

IaaS، PaaS و SaaS همه مربوط به میزبانی ابری هستند، زیرا از زیرساخت‌های ابری برای ارائه خدماتشان استفاده می‌کنند.

 

IaaS مخفف «زیرساخت به‌عنوان یک سرویس» است و به مدل تجاری جدید برای شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات میزبانی اشاره دارد. این فرایند شامل ارائه ماشین‌های مجازی و پردازش قدرتمند از طریق معماری ابر است. در این حالت، مشتریان می‌توانند به‌جای تهیه زیرساخت‌های فیزیکی، فقط منابع مورد نیازشان را خریداری کنند.

PaaS مخفف «پلتفرم به‌عنوان سرویس» است. این سرویس معمولا برای ایجاد چارچوب (فریمورکی) برای توسعه‌دهندگان مورد استفاده قرار می‌گیرند. از نقطه نظر توسعه دادن، راه‌حل‌های PaaS محبوب هستند؛ زیرا زمان ورود به بازار را کاهش می‌دهند و انعطاف‌پذیری بالایی دارند.

SaaS مخفف «نرم‌افزار به‌عنوان سرویس» است. وقتی شرکت‌ها از ابر برای ارائه یک رابط نرم‌افزار به کاربران خودشان استفاده می‌کنند، این اصطلاح را به کار می‌برند. این گزینه معمولا از طریق مرورگر وب یا یک برنامه تلفن همراه قابل‌استفاده است. Google Docs یک مثال عالی از محصول SaaS است.

ابر عمومی در مقابل ابر خصوصی

در روش میزبانی سنتی، کاربران این امکان را داشتند که سرور را با دیگران به اشتراک بگذارند یا یک سرور اختصاصی را برای خودشان تهیه کنند. در میزبانی ابری هم این موضوع با کمی تفاوت وجود دارد.

شما می‌توانید یک ابر عمومی – معادل سرور اشتراکی – داشته باشید که در آن مجموعه‌ای از سرورهای شبکه، داده‌ها را برای چندین وب‌سایت نگهداری می‌کند. در این حالت، منابع سخت‌افزاری بین تعدادی دیگر از حساب‌های مجازی به اشتراک گذاشته می‌شود و هزینه منابع هم به‌صورت مشترک توسط کاربران پرداخت می‌شود.

در هاست ابری عمومی شما فضای دیسک، قدرت پردازش و… را با هیچ حساب دیگری به اشتراک نمی‌گذارید؛ بلکه به‌راحتی رک‌ها (محفظه فلزی که تمام تجهیزات مختلف شبکه در آن قرار می‌گیرد) را در پایگاه داده به اشتراک می‌گذارید. در واقع شما از تمام مزایای میزبانی مشترک بهره‌مند می‌شوید، بدون اینکه با مشکلات ‌هاست‌های اشتراکی سنتی درگیر شوید.

برای درک بهتر ابر عمومی کافی است آن را به سرویس‌های دریافتی ماهیانه منزلتان نسبت دهید. شما نمی‌دانید آب از کجا به خانه شما می‌رسد و چند نفر دیگر از آن استفاده می‌کنند یا گاز و برق چطور به شما ارائه می‌شوند، تنها باید از این خدمات به میزان نیازتان استفاده کنید و هزینه آن را بپردازید.

 

حتما بخوانید: ثبت سایت در گوگل با ایران سرور , با سرچ کنسول بیشتر آشنا شوید

 

پس ابر خصوصی چه؟

اگر قصد راه‌اندازی سرویس میزبانی اختصاصی را دارید، می‌توانید یک Cloud خصوصی ایجاد کنید که زیرساخت‌تان را با هیچ حساب یا سایت دیگری به اشتراک نگذارد.

 

بدیهی است که هزینه این روش نسبت به سرویس اشتراکی بالاتر است، اما امنیت بالاست و کنترل بیشتری روی آن دارید. منابع سرور در ابرهای خصوصی احاطه‌شده‌اند، به این معنی که امکان اشتراک سخت‌افزار وجود ندارد و کل منبع مجازی‌سازی شده پشت فایروال شما قرار دارند.

 

VPS یا هاست ابری؟ کدام یک برای کار شما بهتر است؟

یک لحظه صبر کنید! اگر هنوز با زیر و بم VPS یا همان سرور مجازی آشنایی ندارید، این مقاله به شما کمک می‌کند: VPS چیست؟ راهنمای کامل سرور مجازی

 

بزرگ‌ترین تفاوت بین این دو سرویس مقیاس‌پذیری آن‌ها است. اگر قصد راه‌اندازی سریع سرویس میزبانی وب را دارید و مقیاس‌پذیری برایتان مهم نیست، یک سرور مجازی (VPS) می‌تواند یک نقطه شروع عالی برایتان باشد؛ اما درصورتی‌که به دنبال یک میزبان انعطاف‌پذیر، افزایش عملکرد سایت و ذخیره‌سازی اطلاعات آن هستید، هاست ابری گزینه مناسبی برایتان است.

با میزبانی ابری به منابع تقریبا نامحدودی از سرور دسترسی پیدا می‌کنید. برای سایت‌هایی با سطح بازدید متغیر یا سایت‌هایی که به‌سرعت نیاز به افزایش منابع دارند، میزبانی ابری می‌تواند بهترین انتخاب باشد. میزبانی ابری سرویس‌های قدرتمندی را برای اداره کردن وب‌سایت در اختیارتان قرار می‌دهد و در افزایش منابع و هزینه دریافت خدمات انعطاف‌پذیری بالایی دارد.

 

مثلا اگر قرار است در یک تاریخ مشخص رویداد آنلاینی برگزار کنید و تعداد ورودی‌های سایت‌تان قرار است چندین برابر شود، هاست ابری به‌خوبی از پس آن برمی‌آید.

 

⭐ در کل، با وجود اینکه میزبانی VPS قدرتمند است و عملکرد خوبی دارد، اما منابع محدودی برایتان فراهم می‌کند و کارایی کمتری دارد. همچنین این سرویس‌های میزبانی به دلیل کمبود منابع سیستم، نسبت به سرویس‌های ابری بیشتر آفلاین می‌شوند؛ بنابراین اگر زمان آنلاین و در دسترس بودن وب‌سایت برایتان مهم است، پیشنهاد می‌کنیم به سراغ‌ هاست ابری بروید.

 

مزایای میزبانی ابری چیست؟

برای اینکه بهتر درک کنید که چرا سرویس‌های ابری این روزها جز محبوب‌ترین سرویس‌های میزبانی وب به شما می‌روند، در ادامه مزایای این سرویس‌ها را برایتان آورده‌ایم.

 

۱٫ هزینه مقرون‌به‌صرفه

در سرویس‌های میزبانی سنتی، باید به‌صورت ماهانه نرخ مشخصی را بپردازید و این موضوع به اینکه از همه منابع سرور استفاده می‌کنید یا خیر بستگی ندارد! با هاست ابری، شما فقط هزینه آنچه را که استفاده می‌کنید می‌پردازید.

بنابراین، اگر انتظار دارید پستی وایرال شود، یا سایت شما بازدید زیادی دارد، لازم نیست سرویس میزبانی خودتان را کاملا ارتقا دهید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که، در هنگام افزایش ترافیک، منابع خودتان را بالا ببرید تا سطح ترافیک به حالت عادی برسد.

همچنین در این روش، مجبور نیستید هزینه میزبانی بالایی را در زمان خرید سرویس پرداخت کنید، زیرا قیمت‌گذاری با توجه به میزان منابع استفاده شده شما انجام می‌شود.

 

۲٫ داشبورد مدیریتی ساده

در اکثر سرورهای ابری شما به داشبورد مدیریت سایت دسترسی خواهید داشت. این دسترسی به شما امکان این را می‌دهد که عملکرد وب‌سایت‌تان را در زمان واقعی مشاهده کنید و بدون اینکه منتظر تایید ارائه‌دهنده خدمات میزبانی‌تان باشید، می‌توانید منابع سرور را کاهش دهید یا بالا ببرید.

 

رابط کاربری این داشبوردها معمولاً ساده است و همه می‌توانند از آن سردربیاورند.

 

۳٫ در دسترس بودن همیشگی وب‌سایت

اگر از هر نوع از سرویس‌های میزبانی سنتی استفاده می‌کنید، باید بدانید که زمان فعال بودن وب‌سایت شما به محیط فیزیکی سرور بستگی دارد. اگر سرور به هر دلیلی آفلاین شود، سایت شما نیز از دسترس خارج خواهد شد.

 

 

حتما بخوانید: رایانش ابری چیست و چه کاربردهایی دارد؟

هاست ابری در اغلب مواقع در دسترس است. از آنجا که وب‌سایت‌تان روی این بستر عملا از منابع چند سرور استفاده می‌کند، در صورت آفلاین شدن یا مشکلات فنی یک سرور، می‌توانید به سرور دیگری منتقل شوید. همچنین، با توانایی مقیاس‌پذیری منابع سرور ابری براساس تقاضا، سایت شما در اثر افزایش ترافیک غیرمنتظره آفلاین نخواهد شد و همچنان آنلاین باقی می‌ماند.

 

 

۴٫ عملکرد سریع‌تر وب‌سایت

سرورهای ابری می‌توانند سرعت بالایی را به شما ارائه دهند. باتوجه به اینکه خوشه‌ای از سرورها برای وب‌سایت در نظر گرفته می‌شود، بار روی منابع متعدد توزیع می‌شود و فشار کمتری به هریک از سرورها وارد خواهد شد. این میزبانی خوشه‌ای باعث افزایش سرعت بارگذاری وب‌سایت می‌شود. چون وب‌سایت تنها به منابع یک سرور برای بارگذاری وابسته نیست!

 

 

۵٫ دوستدار محیط زیست

اگر یک شرکت یا فردی هستید که به محیط ‌زیست اهمیت می‌دهید و نگران تاثیر منفی استفاده از سرورهای فیزیکی روی طبیعت هستید، میزبانی ابری دقیقا همان چیزی است که به دنبالش هستید.

با میزبانی ابری، نیازی نیست که مانند سرویس‌های سنتی یک مرکز داده به‌طور کامل در اختصاص یک نفر باشد. در این روش، فقط از منابع سروری که فعلا به آن‌ها نیاز دارید استفاده می‌کنید. با مدیریت حجم استفاده از سرور می‌توانید منابعتان را با دیگران به اشتراک بگذارید؛ بنابراین حجم آلودگی محیط‌زیستی کاهش پیدا می‌کند.

 

 

۶٫ افزایش امنیت داده‌ها

یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که سرویس‌های میزبانی سنتی با آن مواجه هستند، خطر حمله به سرور و از دست رفتن داده است. حتی ممکن است هکر داده‌های جدیدی را به‌جای داده‌های اصلی قرار دهد و صحت اطلاعات به خطر بیفتند. با هاست ابری نیازی نیست که نگران این موضوع باشید!

باتوجه به اینکه داده‌ها به‌صورت توزیع‌شده (یا همگن) روی بستر ابر میزبانی می‌شوند، داده‌ها در سرورهای مختلف پراکنده هستند و هکر به‌راحتی نمی‌تواند به آن‌ها دسترسی پیدا کند. این توزیع‌شدگی صحت اطلاعات را هم حفظ می‌کند. چون از هر نسخه داده نمونه‌های مختلفی روی سروهای دیگر وجود دارد و به‌راحتی می‌توانید داده‌های درست را به‌ جای اطلاعات ازدست‌رفته روی سرور جایگزین کنید.

 

غیر از این، امنیت هاست ابری به‌صورت مداوم و دقیق توسط شرکت ارائه‌دهنده آن کنترل می‌شود و حتی برای تمام افرادی که با این منابع سروکار دارند، سطح دسترسی مشخصی تعریف می‌شود.

 

آینده میزبانی ابری

به‌طورکلی رایانش ابری برای جامعه مدرن ما روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. این فناوری می‌تواند بسیاری از صنایع و تجارت‌ها را در دنیای آنلاین به اوجشان برساند. میزبانی وب فقط نوک کوه یخ است، کوهی که زیرساخت و سنگ بنایی به نام ابر را دارد.

 

با وجود فراگیر شدن این سرویس، میزبانی ابری ستون فقرات همه‌چیز را از سوابق دیجیتال سلامت گرفته تا پایگاه‌های داده املاک و توافق‌نامه‌های حقوقی در آینده پیش رو تشکیل می‌دهد.

 

و درنهایت…

در این مقاله همه‌چیز را درباره سرویس‌های ابری برایتان گفتیم. هاست ابری مقیاس‌پذیر است و به‌راحتی می‌توانید منابع وب‌سایت را افزایش دهید. باتوجه به میزان منابع استفاده‌شده، هزینه پرداختی هم متغیر خواهد بود.

 

بنابراین اگر انعطاف‌پذیری منابع، پرداخت به ازای استفاده از خدمات، امنیت داده‌ها و زمان آنلاین بودن وب‌سایت برایتان مهم است، این سرویس میزبانی بهترین گزینه پیش رویتان است.

اگر با سرویس میزبانی ابری آشنایی کافی ندارید و اولین بار است که می‌خواهید از این سرویس استفاده کنید، کارشناسان فنی ایران سرور آماده هستند تا شما را در این باره راهنمایی کنند.

 

منابع کمکی:

https://www.hostgator.com/blog/what-is-cloud-hosting/

https://www.hostinger.com/tutorials/what-is-cloud-hosting

 

 

۰

 

  • 0 کاربر این را مفید یافتند
آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

مقالات مربوطه

مدیریت وب هاستینگ WHM ) Web Host Manager ) چیست ؟

مدیریت وب هاستینگ یا WHM یک برنامه قدرتمند است که اجازه ی دسترسی به مدیریت cPanel را می دهد....

هاست چیست؟ راهنمای کامل + نکات مهم

تا به حال فکر کردید که یک وبسایت کجاست؟ یا اصلا ماهیتش چیست؟ ما معمولا کامپیوترمان را روشن...

خرید هاست از سرورهاما، راهنما بهترین هاست های سرورهاما

در حال حاضر سرورهاما یکی از شرکت های ارائه دهنده خدمات هاستینگ در ایران است. این شرکت با سابقه...

مزایا استفاده از هاست ایمیل

چرا باید میزبانی ایمیل خود را برون سپاری کنید و از هاست ایمیل استفاده نمایید؟ اینکه زیرساخت...

واگذاری و فروش شرکت های هاستینگ

رشد کسب و کار های اینترنتی امروزه رشد روز افزون زندگی شهری و فشار های ناشی از آن، افزایش مصرف...