مرکز آموزش

نحوه ورود به cPanel و تنظیمات اولیه آن

نحوه ورود به cPanel و تنظیمات اولیه آن و در کل کار با کنترل پنل سی پنل، کار بسیار ساده و لذت بخشی است که با خواندن این مطلب، در آن خبره خواهید شد. 

در مطلب قبلی به طور کلی با سی پنل آشنا شدیم و به سوال سی پنل (cPanel) چیست پاسخ دادیم. همچنین کنترل پنل های دیگر را به طور مختصر شناختیم و با مزایا و معیاب هرکدام آشنا شدیم. حال به این نقطه می‌رسیم که شما از سایت سرورهاما یک هاست با کنترل پنل cPanel خریداری کرده اید و می‌خواهید برای اولین بار از آن استفاده کنید اما طرز استفاده از آن را نمی‌دانید.

در این مطلب به اتفاق هم به آموزش نحوه ورود به cPanel و تنظیمات اولیه آن خواهیم پرداخت. با ما در ادامه همراه باشید.

نحوه ورود به سی پنل چگونه است؟

برای ورود به کنترل پنل cPanel، سه راه ساده وجود دارد:

استفاده از آدرس URL

استفاده از IP

استفاده از هاست نیم (Hostname)

ورود به سی پنل با آدرس URL

برای این کار، بعد از نوشتن نام و پسوند دامنه در مرورگر، یا از شماره پورت استفاده کنید یا /cPanel را به ادامه آدرس اضافه کنید. برای راحتی می‌توانید یکی از لینک‌های زیر را در نوار مرورگر خود وارد کرده و اینتر را بزنید.

دقت کنید که به جای example نام دامنه خودتان باید وارد شود.

https://example.com/cpanel

https://example.com:2083

نکته اول: در صورتی که با آدرس example.com/cpanel وارد شوید، ابتدا به صفحه‌ای مانند تصویر زیر منتقل خواهید شد. اگر Firewall سیستم‌تان پورت را بلاک نمی‌کند، گزینه سمت چپ و در غیر اینصورت گزینه سمت راست را انتخاب کنید. بعد از انتخاب، به صفحه ورود منتقل می‌شوید و باید رمز عبور و نام کاربری را وارد کنید. برای پیدا کردن نام کاربری و پسورد، ایمیل‌های خود را چک کنید.

نکته دوم: عدد ۲۰۸۳ که در آدرس بالا می‌بینید، پورت ورود به cPanel است. بد نیست بدانید که cPanel پورت‌های دیگری هم دارد که با هر کدام از آن‌ها می‌توانید مستقیماً وارد بخش خاصی شوید. در جدول زیر لیستی از پورت‌های سی پنل را می‌بینید: ????

هنگام ورود، هر کدام از این پورت‌ها را که بعد از : به آخر آدرس اضافه کنید، به همان بخش منتقل می‌شوید.

ورود به سی پنل با IP

اگر با روش قبلی نتوانستید وارد کنترل پنل Cpanel شوید، به احتمال زیاد DNS های هاست شما هنوز تنظیم نشده‌اند. در چنین مواقعی می‌توانید از روش ورود با IP استفاده کنید. آدرس IP و دیگر اطلاعات (مثل نام کاربری و رمز عبور)، معمولاً بعد از خرید هاست، برای شما ایمیل می‌شود.

برای ورود کافی است آدرس آی‌پی را در مرورگر وارد کرده و در انتهای آن پورت :۲۰۸۳ را اضافه کنید. درست مثل تصویر زیر، وارد صفحه‌ای که می‌شوید از شما نام کاربری و رمز عبور می‌خواهد. بعد از وارد کردن این دو مورد، وارد سی پنل می‌شوید.

ورود به سی پنل با هاست نیم

نام هاست یا Hostname مثل برچسبی است که در اینترنت برای شناسایی سرور فیزیکی شما استفاده می‌شود. برای اینکه با این روش وارد شوید، باید از قبل هاست نیم خود را بدانید.

توجه: دقت کنید که اگر برای اولین بار وارد سی پنل می‌شوید، این روش جواب نمی‌دهد. چون برای پیدا کردن هاست‌نیم (Hostname) حتما یک بار به cpanel وارد شوید. پس برای بار اول بهتر است از همان روش IP استفاده کنید.

چگونه هاست نیم (Hostname) را پیدا کنیم؟

برای پیدا کردن نام هاست یا سرور، طبق مراحلی که در ادامه می‌گوییم عمل کنید.

۱٫ بعد از اینکه وارد کنترل پنل شدید، در همان داشبورد کمی به پایین اسکرول کنید تا به بخش ایمیل‌ها برسید؛ سپس روی Email Accounts کلیک کنید.

۲٫ روی گزینه Connect Devices، جلوی یکی از ایمیل‌ها کلیک کنید.

۳٫ کادر قرمز رنگ را در تصویر زیر ببینید. در اینجا hrab.irandns.com هاست نیم ما است.

خب، حالا که هاست نیم خود را پیدا کردید، می‌توانید با استفاده از آدرس هاست نیم + پورت، وارد cPanel شوید: ????

https://hrab.irandns.com:2083

توجه: در این روش نیز باید DNS های سایت از قبل ست شده باشند. برای اینکه با مفهوم DNS و نحوۀ تنظیم کردن آن آشنا شوید، حتما مقالۀ «DNS چیست؟» را در وبلاگ سرورهاما مطالعه کنید.

خب، فرض می‌کنیم که با موفقیت وارد سی پنل شدید (اگر مشکلی بود حتما در بخش نظرات سوال کنید)؛ از اینجا به بعد باید یک سری تنظیمات در کنترل پنل‌مان اعمال کنیم. در بخش بعدی مقاله، با این تنظیمات آشنا می‌شوید.

تنظیمات اولیه‌ای که باید در cPanel انجام دهید

بعد از ورود به cPanel برای اینکه امنیت را بالا ببریم، بهتر است اول رمز عبور را تغییر دهیم. بعد از آن به سراغ تغییر رمز عبور ایمیل، نحوۀ وارد شدن به وب‌میل، تنظیمات بکاپ‌گیری و آپلود فایل در cPanel می‌رویم.

تغییر رمز ورود سی پنل

اول از منوی بالای داشبورد روی بخشی که نام کاربری درج شده (User Preferences) کلیک کنید. بعد از منوی باز شده، Password & Security را انتخاب کنید.

حالا شما وارد یک صفحۀ دیگر شده‌اید و باید مطابق تصویر زیر، پسورد فعلی، پسورد جدید و تکرار آن را وارد کنید.

توجه: رمز انتخابی شما باید تلفیقی از حروف کوچک و بزرگ لاتین، اعداد و حداقل دارای ۸ کاراکتر باشد. اگر نتوانستید چنین رمزی بسازید، با کلیک روی گزینه Generate Password خود سی پنل یک رمز عبور قوی به شما پیشنهاد می‌دهد. اگر از این گزینه استفاده کردید، حتماً رمزتان را در جایی ذخیره کنید تا آن را گم نکنید (ما ابزار مدیریت رمز KeePass برای این کار پیشنهاد می‌کنیم).

در پایان روی Change your password now! کلیک کنید تا رمزتان تغییر کند.

خب، این از تغییر کلمه عبور. اگر موافق باشید، برویم سراغ تغییر رمز عبور ایمیل.

تغییر پسورد ایمیل در Cpanel

مثل روال قبلی، بعد از اینکه وارد کنترل پنل هاست Cpanel شدید، کمی صفحه را به پایین اسکرول کنید و روی گزینه Email Accounts کلیک کنید.

حالا برای تغییر رمز هر کدام از ایمیل‌ها، روی گزینه Manage که جلوی آن قرار دارد کلیک کنید.

اگر رمز عبور قوی (شامل اعداد، کاراکتر، حروف بزرگ و کوچک) یادتان هست آن را در قسمت New Password وارد کنید؛ در غیر اینصورت، روی GENERATE کلیک کنید تا یک رمز عبور به شما پیشنهاد شود.

 

فعلاً با بقیه تنظیمات ایمیل کاری نداریم؛ پس پایین بروید و روی UPDATE EMAIL SETTING کلیک کنید، تا تغییر رمز ایمیل اعمال شود.

در بخش بعدی یادتان می‌دهیم که چطور وارد وب‌میل (WebMail) شوید و ایمیل‌هایتان را مدیریت کنید.

ورود به وب میل در cPanel

اگر خواستید مستقیم وارد WebMail شوید، کافی است آخر آدرس، به‌جای پورت قبلی، پورت ۲۰۹۶ را وارد کنید. اینطوری: ????

https://example.com:2096

اگر DNS هنوز ست نشده، با استفاده از روش IP و پورت ۲۰۹۶ هم می‌توانید وارد شوید.

در صفحه باز شده آدرس ایمیل و رمز آن را وارد کنید تا به صفحه اصلی webmail هدایت شوید.

یک نکتۀ مهم: یادتان هست کمی بالاتر درباره تغییر رمز ایمیل صحبت کردیم؟ در همان بخش، اگر از بین گزینه‌های مقابل ایمیل، Check Mail را انتخاب کنید، بدون طی کردن مراحل بالا، وارد وب‌میل آن ایمیل می‌شود.

در بخش بعدی، یادتان می‌دهیم که چطور در cPanel فایل آپلود کنید.

آپلود فایل در Cpanel

خب، بعد از اینکه وارد سی پنل شدید، ممکن است که بخواهید یک سری فایل‌های خاص را آپلود کنید. برای این کار، از همان داشبورد، روی File Manager کلیک کنید.

از منوی سمت چپ، پوشه‌ای که می‌خواهید فایل در آن آپلود شود را انتخاب کنید. مثلاً ما پوشه public_html را انتخاب کرده‌ایم.

حالا مثل تصویر زیر، روی Upload کلیک کنید.

در صفحه جدید روی Select File کلیک کنید و اگر می‌خواهید در صورت وجود فایل قدیمی، فایل جدید بر روی آن آپلود شود، گزینه Overwrite existing files را تیک بزنید.

در نهایت فایل به صورت اتومات آپلود می‌شود.

در آخر بر روی گزینه Go Back کلیک کنید تا به بخش مدیریت فایل‌ها هدایت شوید.

دیگر چیزی به پایان این مقاله نمانده است. در بخش بعد راجع‌به بکاپ گرفتن صحبت می‌کنیم و بعد نکات مهم را با هم مرور می‌کنیم.

آموزش بکاپ‌گیری در Cpanel

فعال کردن بکاپ گیری، یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که به محض راه‌اندازی سایت و آپلود کردن فایل‌ها باید انجام دهید.

جهت ایجاد فایل پشتیبان کامل -که شامل فایل‌ها و بانک‌های اطلاعاتی است- در داشبورد کنترل پنل، از بخش Files گزینه Backup را انتخاب کنید.

در صفحه باز شده روی Download a Full Account Backup کلیک کنید .

اول محل پشتیبان گیری را مشخص کنید. سپس اگر می‌خواهید بعد از تهیه فایل پشتبان از طریق ایمیل به شما اطلاع‌رسانی شود، گزینه شامل ایمل‌تان را انتخاب کنید و در غیر اینصورت Do not Send Email Notification را بزنید.

در آخر هم روی Generate Backup کلیک کنید.

بعد از اینکه کار بکاپ گیری تمام شد، لیست فایل‌های پشتیبان را می‌بینید و می‌توانید با کلیک بر روی هر کدام، آن‌ را دانلود کنید.

سخن پایانی

اگر این مقاله را به دقت مطالعه کرده باشید و خودتان نیز به صورت واقعی کمی با سی پنل کار کنید، در مدت کوتاهی به تسلط کافی در استفاده از‌ آن خواهید رسید. پس از خرید هاست از سرورهاما، ایمیلی با اطلاعات مورد نیاز برای ورود به کنترل پنل هاست برای شما ارسال می‌شود و تنها کافیست، از این اطلاعات به صورتی که گفته شد، برای ورود به cPanel استفاده نمایید. همچنین اگر زبان انگلیسی را حتی تا حد کمی هم بلد باشید، کار با سی پنل برای شما آسان خواهد بود و تنها چیزی که شما لازم دارید گذر زمان و کسب تجربه است.

اگر در هر یک از مراحل گفته شده، سوالی داشتید و یا با مشکلی مواجه شدید، آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید و یا برای ما تیکت ارسال نمایید تا پشتیبان های سرورهاما در اسرع وقت، پاسخگوی سوال شما باشند.

  • 1 کاربر این را مفید یافتند
آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

مقالات مربوطه

نصب Opencart روی دایرکت ادمین و سی پنل

  نصب Opencart روی دایرکت ادمین و سی پنل ، در این مقاله ابتدا به برسی این موضوع می‌پردازیم که...

تغییر در لایسنس Cpanel و دایرکت ادمین (Directadmin)

  تغییر در لایسنس Cpanel و دایرکت ادمین (Directadmin) به چه معنا است؟ امروز قرار است به بررسی...

آموزش بکاپ گیری در Cpanel و WHM

  در این مقاله قصد داریم با هم به آموزش بکاپ گیری در Cpanel و WHM بپردازیم. در پایان این آموزش...

تغییر ورژن PHP در دایرکت ادمین و سی پنل

    امروز می‌خواهیم با آموزش تغییر نسخه پی اچ پی (PHP) در کنترل پنل های و سی پنل (Cpanel) و...

سی پنل (cPanel) چیست

سی پنل (cPanel) چیست ، آشنایی با cPanel، مزایا و معایب و جایگزین‌های آن، از لازمه های دنیای...