مرکز آموزش

انتقال سایت وردپرسی به دو روش با افزونه و دستی

شما به عنوان یک طراح سایت وردپرسی، بعد اینکه کارتان تمام شد و تست‌های مورد نیاز را روی لوکال هاست (کامپیوتر شخصی خودتان) انجام دادید، باید سایت را از لوکال هاست، به هاست اصلی انتقال دهید. برای این کار ۲ راه دارید:

انتقال سایت از لوکال هاست به هاست با افزونه

انتقال سایت از لوکال هاست به هاست به روش دستی

در حال حاضر افزونه‌های زیادی وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توانیم کار انتقال سایت وردپرس به هاست جدید را انجام دهیم. بعضی از این افزونه ها عبارتند از:

wordpress Duplicator

All-in-One WP Migration

BackupBuddy

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

WP Migrate DB

Migrate Guru

VaultPress

WP Clone

یکی از بهترین افزونه‌ها برای این کار Duplicator است. ما در این مقاله، مرحله به مرحله روش انتقال سایت از طریق افزونه Duplicator و انتقال دستی سایت را آموزش خواهیم داد.

اگر شما هم مثل من آماده‌اید، شروع کنیم.

افزونه Duplicator چیست؟

Duplicator یکی از افزونه‌های وردپرس است که برای انتقال سایت به کار می‌رود. این افزونه تا الان بیش از ۲۰ میلیون نصب داشته و این تعداد نصب بالا نشان از کاردرست بودن Duplicator دارد.

با استفاده از این افزونه می‌توانید:

سایت را به لوکال هاست انتقال دهید.

سایت را از روی یک هاست به هاست دیگر منتقل کنید.

از کل سایت یا بخشی از آن پشتیبان تهیه کنید.

سایت را از لوکال هاست به هاست انتقال دهید.

یک سایت آپلود شده را برای تست به محیط جدید منتقل کنید.

می‌بینید که این پلاگین قدرت زیادی دارد و کاربردهای آن تنها به یک عمل محدود نیست.

در ادامه، ابتدا روش نصب و راه‌اندازی پلاگین Duplicator را بررسی و پس از آن روش‌های انتقال را با هم مرور می‌کنیم.

نحوه نصب و راه‌اندازی افزونه Duplicator

برای نصب این افزونه، بعد از ورود به داشبورد وردپرس از بخش پلاگین‌های وردپرس، افزونه Duplicator را جستجو کرده و آن را مطابق شکل زیر نصب می‌کنیم.

چند دقیقه‌ای صبر کنید تا عملیات نصب تمام شود. حالا برای کار با افزونه Duplicator باید یک پکیج از تمام چیزهایی که می‌خواهید انتقال دهید، درست کنید.

بعد از ورود به داشبورد وردپرس و نصب و راه‌اندازی پلاگین Duplicator وارد این افزونه شده و از قسمت Packages روی Create new Duplicator کلیک کنید.

بعد از کلیک روی آیکون افزونه، پنجره‌ای برای شما باز می‌شود که در آن باید روی Archive در پایین صفحه کلیک کنید. در صفحه باز شده قسمت‌هایی که می‌خواهید در فایل شما قرار بگیرد را انتخاب و بقیه را از حالت انتخاب خارج کنید.

توصیه من به شما این است که قبل از ایجاد بسته Duplicator، تمام فایل‌ها و پوشه‌های کش را از پلاگین حافظه پنهان پاک کنید و پایگاه داده وردپرس خود را بهینه کنید.

در قدم بعدی روی Next در پایین صفحه کلیک کنید تا به مرحله بعد برویم. افزونه، تمام سایت شما را بررسی می‌کند. بعد از پایان اسکن اگر خطایی بوجود آمد، آن را برطرف کنید و مجددا اسکن کنید تا Duplicator سایت شما را دوباره اسکن کند.

باید آنقدر این کار را انجام دهید تا همه فاکتورها در حالت Good با تیک سبز قرار بگیرد.

اگر فایلی دارید که می‌دانید به درد شما نمی‌خورد آن را پاک کنید. تجربه شخصی من می‌گوید که با انجام این کار، حجم کلی بسته کم‌تر خواهد شد.

طبق تصویر زیر، در نهایت روی Build کلیک می‌کنیم.

با کلیک روی پلاگین Duplicator یک بسته ایجاد می‌شود که شامل دو فایل است. یک فایل Installer و یک فایل Archive که پس از پایان کار به شما نمایش داده می‌شود. برای انتقال به سرور جدید، هر دو فایل Installer و Archive را دانلود کنید.

دانلود این فایل‌ها ممکن است کمی طول بکشد. بعد از این مرحله، نوبت به آماده کردن سرور می‌رسد.

آماده‌سازی هاست جدید برای عملیات انتقال

در مرحله قبل دیدید که چطور دو فایل Installer و Archive را تهیه کردیم. حالا نوبت به آپلود این فایل‌ها در آدرس مقصد رسیده است.

آدرسی که قرار است سایت را انتقال دهیم مهم نیست یک هاست روی سرور باشد یا فضای لوکال باشد. روش انتقال فرقی نمی کند. من در این آموزش نحوه انتقال سایت از لوکال هاست به سی پنل را توضیح خواهم داد. شما هم فراموش نکنید پنل های دیگر هم تفاوت زیادی با سی پنل ندارد.

اگر پنل شما فرق می کند، نترسید و این کار را امتحان کنید.

شما باید این فایل را در FTP هاست مقصد نصب کنید.

به کنترل پنل هاست مراجعه کرده و بعد از ورود به داشبورد، از قسمت File_Manager وارد بخش Public_html شوید.

توجه داشته باشید که این پوشه حتما باید خالی باشد.

حالا فایل‌های خود را در این پوشه از قسمت Upload بارگذاری کنید.

همانطور که در تصویر می‌بینید فایل‌ها به ترتیب آپلود شدند (۱). بعد از تمام شدن کار فایل‌های مورد نظر را از حالت Extract خارج کنید (۲).

بعد از اینکه کار آپلود فایل Installer تمام شد، نوبت به فراخوانی آن می رسد. برای این کار باید در آدرس URL سایت خود، Installer.php را در انتهای آدرس اضافه کرده و Enter کنید. Url زیر را ببینید:

http://example.com/installer.php

فراموش نکنید که example.com را با نام دامنه خود یا آدرس localhost سایت جدید خود جایگزین کنید. اکنون اسکریپت نصب کننده Duplicator را بر روی صفحه مشاهده خواهید کرد.

انتقال سایت با افزونه Duplicator

چهار مرحله پیش روی شما قرار دارد. شما در مرحله اول این انتقال قرار دارید. در مرحله اول، سیستم چند تست را انجام می دهد و در نهایت روبروی فیلدهای Archive و Validation گزینه Pass را مشاهده خواهید کرد.

شما در این مرحله تنها تیک موافقت با قوانین را زده و روی Next در پایین همین پنجره کلیک کنید.

نصب افزونه

وارد مرحله دوم می‌شوید.

در مرحله بعدی، Duplicator از شما می‌خواهد اطلاعات پایگاه داده را وارد کنید. اطلاعاتی مانند نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبور.

اگر می خواهید از اطلاعات وارد شده دیتابیس اطمینان حاصل کنید، روی دکمه Test Database کلیک کنید.

در نهایت روی Next کلیک کنید.

وارد مرحله سوم می شوید.

در این مرحله، از شما می خواهد URL یا مسیر سایت را به روز کنید. از آنجا که شما نام دامنه را تغییر نمی دهید، لازم نیست در اینجا چیزی تغییر کند.

برای ادامه کافی است بر روی دکمه Next کلیک کنید.

اگر شما هم پنجره‌ای مانند تصویر زیر را می‌بینید، تبریک می‌گویم. شما با موفقیت تمام مراحل را به پایان رسانده‌اید و برای ورود به سایت می‌توانید روی Site Login کلیک کنید.

 

افزونه Duplicator کار خود را به پایان رسانده است.

انتقال سایت وردپرس به صورت دستی

روش دوم انتقال سایت به صورت دستی است. در این بخش از مقاله انتقال سایت وردپرس به صورت دستی از لوکال به هاست را بیان خواهیم کرد.

اینکه شما کدام روش را برای انتقال سایت خود انتخاب کنید، به شما مربوط می‌شود. اگر روش اول جواب نداد می‌توانید کار انتقال سایت را به صورت دستی پیگیری کنید.

مرحله اول: گرفتن خروجی از پایگاه داده وردپرس

اولین کاری که باید انجام دهید، دانلود دیتابیس وردپرس است. برای انجام این کار از phpmyadmin استفاده کنید. به آدرس http://localhost/phpmyadmin/ رفته و بر روی پایگاه داده وردپرس خود کلیک کنید.

بعد از نوار منوی بالا روی Export کلیک کنید.

با کلیک روی Export، می‌توانید دو حالت Quick یا Custom را انتخاب کنید. حالت Custom گزینه‌های بیشتری برای خروجی پایگاه داده در اختیار شما قرار می‌دهد.

پیشنهاد من این است Quick را انتخاب و سپس بر روی دکمه Go کلیک کرده تا پایگاه داده مورد نظر را دانلود کنید.

مرحله دوم: بارگذاری فایل‌های وردپرس روی هاست سایت

نوبت به انتقال فایل‌های سایت به هاست جدید رسیده است. برای شروع، مانند روش قبل باید سراغ FTP بروید. وارد حساب کاربری هاست خود شوید. فایل‌های سایت را در پوشه Public_html آپلود کنید.

حالا مانند تصویر زیر تمام فایل‌ها را از لوکال هاست انتخاب کرده و در سرور جدید خود Upload کنید.

مرحله سوم: ایجاد پایگاه داده MySQL در سایت

زمانی که FTP کلاینت در حال آپلود فایل‌های وردپرس است، می‌توانید همزمان اطلاعات پایگاه داده خود را برای سرور وارد کنید.

خیلی از مدیران سایت‌ها از سی پنل به عنوان پایگاه داده سایت خود استفاده می‌کنند. ما هم در این مقاله قصد داریم نحوه ایجاد پایگاه داده با استفاده از Cpanel را به شما نشان دهیم.

برای این کار ابتدا باید وارد داشبورد Cpanel شوید و بر روی آیکن MySQL Databases مانند شکل زیر کلیک کنید. این گزینه در بخش پایگاه‌های داده قرار دارد.

در صفحه بعدی، با وارد کردن نام برای پایگاه داده و کلیک کردن روی دکمه Create Database، یک پایگاه داده ایجاد کنید.

بعد از اینکه کار ایجاد دیتابیس به پایان رسید، وارد بخش MySQL Users شوید و یک کاربر را به پایگاه داده خود اضافه کنید.

با اضافه کردن کاربر جدید، پنجره‌ای برای شما باز می‌شود که می‌توانید از طریق آن میزان دسترسی هر کاربر را تعیین کنید. بعد از اینکه برای کاربر خود دسترسی‌ها را تعیین کردید، پایین صفحه روی Make Changes برای ذخیره تغییرات کلیک کنید. تصویر زیر را ببینید:

مرحله چهارم: وارد کردن اطلاعات پایگاه داده وردپرس در سایت

مرحله اول را یادتان هست؟ حالا وقتش رسیده تا همان اطلاعات را وارد هاست جدید کنیم. برای این کار بعد از ورود به داشبورد سی پنل، به بخش پایگاه داده بروید و بر روی phpMyAdmin کلیک کنید.

روی پایگاه داده‌ای که در مرحله ۳ ایجاد کردید کلیک کرده و سپس روی تب Import در نوار بالای پنجره کلیک کنید.

در این پنجره روی گزینه Choose File کلیک کنید و سپس فایل پایگاه داده‌ای که در مرحله اول ذخیره کردید را انتخاب کنید.

در آخر، دکمه Go را در پایین صفحه فشار دهید. PhpMyadmin اکنون پایگاه داده وردپرس شما را آپلود می‌کند.

مرحله پنجم: URL سایت را تغییر دهید

حالا باید URL سایت را در پایگاه داده خود تغییر دهید تا با سایت وردپرس شما ارتباط برقرار کند.

در phpMyAdmin، به دنبال جدول wp_options در دیتابیس خود باشید. این جدول را در مرحله ۴ ایجاد کردیم. اگر پیشفرض پایگاه داده خود را تغییر دادید، به جای wp_options ممکن است {prefix} _options باشد.

روی Browse در کنار wp_options یا لینکی که در نوار کناری مشاهده می‌کنید، کلیک کنید تا صفحه با لیستی از فیلدها در جدول wp_options باز شود. تصویر زیر را ببینید:

در قسمت options_name، باید به دنبال siteurl بگردید. روی فیلد Edit در ستون سمت چپ کلیک کنید.

وقتی روی فیلد Edit کلیک می‌کنید، یک پنجره برای Edit ظاهر می‌شود. در کادر ورودی برای option_value، URL محلی خود را که احتمالاً چیزی شبیه http: //localhost/test است، مشاهده خواهید کرد. آدرس اینترنتی سایت خود را با دقت در این قسمت وارد کنید، به عنوان مثال:

Https://www.wpbeginner.com

با کلیک روی کلید Go تغییرات را ذخیره کنید.

مرحله ششم: سایت خود را راه‌اندازی کنید

مهم‌ترین بخش برای انتقال سایت، پایگاه داده است و ما این کار را به درستی انجام دادیم. در حین انجام کار ممکن است اتفاقی رخ دهد و شما با خطایی روبرو شوید. برای رفع این خطا، باید فایل wp-config.php را با استفاده از کلاینت FTP ویرایش کنید.

برای این کار نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبوری که در مرحله سوم ایجاد کردیم را وارد کنید. حالا فایل wp-config.php را ذخیره کرده و مجدداً در سرور خود بارگذاری کنید. به سایت خود سر بزنید و از آن دیدن کنید. باید مشکل بوجود آمده رفع شده باشد.

وارد پنل مدیریت وردپرس خود شده و به قسمت تنظیمات عمومی بروید. بدون تغییر هیچ گزینه‌ای به پایین بروید و روی Save Changes کلیک کنید. با این کار، URL سایت در هرجای دیگر که لازم باشد اصلاح می‌شود.

مرحله هفتم: بروزرسانی لینک‌ها و تصاویر در هاست جدید

هر زمان یک سایت وردپرس از یک دامنه به دامنه دیگر یا از لوکال به یک هاست منتقل می‌شود، با لینک‌ها و تصاویری روبرو می‌شوید که به دلیل عوض شدن آدرس کار نمی‌کنند یا خروجی مناسبی ندارند.

دو راه پیش روی شما قرار دارد. شما می‌توانید از پرس و جو SQL یا از افزونه وردپرس Velvet Blues استفاده کنید.

اگر جزو افرادی هستید که می‌خواهید از SQL برای رفع این مشکل استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنم از قطعه کد زیر استفاده کنید. مشکل شما برطرف خواهد شد.

به سادگی به phpMyAdmin بروید، روی پایگاه داده خود کلیک کنید و سپس از منوی بالا روی SQL کلیک کنید. این کد را وارد کنید، اما فراموش نکنید که در قسمت URL آدرس سایت خود را وارد کنید.

در نهایت روی GO کلیک کنید. کار تمام شده و شما با موفقیت سایت خود را به هاست جدید منتقل کردید.

حتماً وبسایت خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید همه چیز مطابق انتظار کار می‌کند. سعی کنید همه بخش‌ها و جزئیات را به ترتیب تست کنید.

نتیجه گیری

در این مطلب دو روش اصلی انتقال سایت از یک هاست به هاست دیگر را بررسی کردیم. شما می‌توانید هرکدام از این راه‌ها را انتخاب کرده و با دنبال کردن مراحل سایت خود را به هاست جدید انتقال دهید.

اگر روش دیگری می‌شناسید، در قسمت کامنت‌ها آن روش را معرفی کنید تا من و سایر کاربران از آن استفاده کنند.

اگر این مقاله را دوست داشتید‌، آن را با سایر دوستان خود به اشتراک بگذارید.

 

  • 0 کاربر این را مفید یافتند
آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

مقالات مربوطه

آموزش افزایش سرعت وردپرس با ۱۰ تکنیک طلایی

فرقی ندارد از آن دسته وبمسترانی باشید که فقط هدف‌تان سئو کردن سایت و رسیدن به صفحات اول گوگل...

آسیب‌پذیری خطرناک در پلاگین File Manager وردپرس

به تازگی آسیب پذیری بسیار خطرناکی در پلاگین File Manager وردپرس کشف شده است که در حال حاضر بیش...

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست (Xampp)

بسیاری از افرادی که می خواهند تازه طراحی سایت با وردپرس را یاد بگیرند نیاز به فضایی برای تمرین...

آموزش نصب افزونه در وردپرس

با یکی دیگر از سری مقالات آموزش وردپرس در خدمت شما هستیم و این بار قصد داریم راجع به نصب افزونه...

۱۵ افزونه سئو برتر وردپرس

در حال حاضر وردپرس افزونه های بسیاری را با اهداف مختلف ارائه داده است. افزونه های سئو وردپرس...